Sposób przygotowania:
Muffinki z brzoskwiniami
Przesiej przez gęste sitko obie mąki wymieszane z sodą oczyszczoną. Dodaj cukier puder i szczyptę soli. Do mieszanki suchych składników wlej mleko, olej, jogurt i ekstrakt waniliowy. Połącz wszystkie składniki łyżką, nie musisz robić tego zbyt starannie, w cieście mogą zostać grudki. Papilotki napełnij ciastem do 3/4 ich objętości. Brzoskwinię umyj, usuń pestkę i pokrój na cienkie plasterki. Na wierzchu każdej muffinki ułóż po 2 plasterki. Formę z ciastkami wstaw do nagrzanego do 175°C piekarnika i piecz 25-30 minut do tzw. suchego patyczka. Muffinki zostaw w formie około 10 minut, a następnie wyłóż na kratkę kuchenną do całkowitego wystudzenia. *brzoskwinie następnym razem pokroję na grubsze plasterki lub dodam ich więcej.