beatkaa153

beatkaa153

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 544]

Warzywa do obiadu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Duszone warzywa . . . . .

Warzywa do obiadu

Składniki:

Warzywa do obiadu

 

  • 3 marchewki
  • 2 szklanki bulionu
  • koncentrat pomidorowy wg uznania
  • 2 łyżki oleju
  • cebula
  • 1 strąk czerwonej papryki
  • 2 strąki zielonej papryki
  • 1/2 kalafiora
  • 1/2 cukinii
  • sól, pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Warzywa do obiadu
Warzywa umyć, oczyścić, pokroić. Marchew pokroić w plasterki, cukinię w dużą kostkę, kalafiora podzielić na różyczki, cebulę pokroić w piórka. Olej rozgrzać, podsmażyć cebulę, dodać marchew podlać trochę bulionem i dusić około 10 minut. Dodać kalafior, paprykę i cukinię, dodać resztę bulionu z koncentratem pomidorowym. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Dusić do miękkości warzyw.

Tagi:

cukinia