Sposób przygotowania:
Warzywa na patelnie 2
Piersi z kurczaka oczyścić, dokładnie umyć i pokroić w drobną kostkę. Ogórek umyć i pokroić na plasterki. Paprykę czerwoną umyć, oczyścić z gniazda nasionek, które znajduje się w środku i pokroić w drobną kostkę. Cebulę obrać, polać zimną wodą, żeby nie szczypała w oczy i pokroić w drobną kostkę. Fasolkę szparagową umyć, odciąć końcówki i pokroić na mniejsze części. Kukurydzę z puszki bardzo dokładnie odcedzić. Ziemniaki w mundurkach oczyścić i poukładać w naczyniu żaroodpornym posmarowanym tłuszczem. Ziemniaki piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni i piec przez około 30 minut. Pokrojone w kostki piersi z kurczaka posypać połową przyprawy do grylosa, a następnie podsmażyć na patelni na rozgrzanym oleju. Wszystkie składniki wymieszać razem i jeszcze posypać danie drugą połową przyprawy do grylosa. Wszystko razem dobrze wymieszać.