Koper

Koper

Złoty Ekspert
[Przepisów: 677]

Warzywa na pateni z mozarellą

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Smaki tego dania genialnie się przenikają

Warzywa na pateni z mozarellą Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Warzywa na pateni z mozarellą

 

  • Pierś z kurczaka
  • 400g mrożonki warzywnej- koniecznie z brokułami
  • 200g ryżu
  • 150g mozarelli
  • sól ziołowa
  • pieprz
  • przyprawa do kurczaka
  • łyżka musztardy francuskiej
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Warzywa na pateni z mozarellą
Mrożone warzywa wrzucić na durszlak i zalać wrzącą wodą.
Pierś z kurczaka pokroić
na kotlety, delikatnie roztłuc tłuczkiem do mięsa, posmarować musztardą
francuską i doprawić mieszanką przypraw do kurczaka.
Ryż ugotować wg
przepisu na opakowaniu.
Na patelni rozgrzać olej. Położyć kurczaka, na
kurczaku rozłożyć ryż, doprawić solą ziołową i piperzem do smaku. Następnie poukładać
warzywa, doprawić je solą ziołową.
Przykryć patelnię pokrywką i dusić 10 minut na średnim ogniu. Odkryć i na wierzchu
ułożyć mozarellę pokrojoną w plastry i ponownie przykryć i dusić na nawielkim
ogniu przez 20 minut, aż mięso będzie usmażone.
Warzywa na pateni z mozarellą
Ryż jest genialnie aromatyczny, bo przesiąka wszystkimi smakami z patelni