Sposób przygotowania:
Warzywa na pateni z mozarellą
Mrożone warzywa wrzucić na durszlak i zalać wrzącą wodą.
Pierś z kurczaka pokroić
na kotlety, delikatnie roztłuc tłuczkiem do mięsa, posmarować musztardą
francuską i doprawić mieszanką przypraw do kurczaka.
Ryż ugotować wg
przepisu na opakowaniu.
Na patelni rozgrzać olej. Położyć kurczaka, na
kurczaku rozłożyć ryż, doprawić solą ziołową i piperzem do smaku. Następnie poukładać
warzywa, doprawić je solą ziołową.
Przykryć patelnię pokrywką i dusić 10 minut na średnim ogniu. Odkryć i na wierzchu
ułożyć mozarellę pokrojoną w plastry i ponownie przykryć i dusić na nawielkim
ogniu przez 20 minut, aż mięso będzie usmażone.
Pierś z kurczaka pokroić
na kotlety, delikatnie roztłuc tłuczkiem do mięsa, posmarować musztardą
francuską i doprawić mieszanką przypraw do kurczaka.
Ryż ugotować wg
przepisu na opakowaniu.
Na patelni rozgrzać olej. Położyć kurczaka, na
kurczaku rozłożyć ryż, doprawić solą ziołową i piperzem do smaku. Następnie poukładać
warzywa, doprawić je solą ziołową.
Przykryć patelnię pokrywką i dusić 10 minut na średnim ogniu. Odkryć i na wierzchu
ułożyć mozarellę pokrojoną w plastry i ponownie przykryć i dusić na nawielkim
ogniu przez 20 minut, aż mięso będzie usmażone.
anek
Koper
A co złego jest w mrożonych warzywach? Mistrz kuchni w środku zimy, w domowej doniczce, ma hodować brokuła? Może bez przesady... Mrożone warzywa są dla ludzi...