BozenaMatuszczyk

BozenaMatuszczyk

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1611]

Botwinka z fasolą białą konserwową

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Polecam botwinkę w połączeniu z białą fasolką konserwową. Takie połączenia myślę że to strzał w dziesiątkę. Botwinka smakuje rewelacyjnie.

Botwinka z fasolą białą konserwową

Składniki:

Botwinka z fasolą białą konserwową

 

  • botwinka 1 pęczek,
  • fasolka biała konserwowa 1 puszka,
  • rosół około 1,5 litra,
  • cukier do smaku,
  • ocet jabłkowy 1 łyżka,
  • pieprz do smaku,
  • śmietana 4 -5 łyżek,
  • maka 1 łyżeczka,

Sposób przygotowania:

Botwinka z fasolą białą konserwową
Botwinkę dobrze oczyścić opłukać i pokroić głównie korzeń i łodyżki liści mało.

Na rosół wrzucić pokrojoną botwinkę wraz z łyżeczką octu jabłkowego.

Gotować około 15 minut.

Po tym czasie dodać puszkę fasoli białej konserwowej razem z sosem.

Przyprawić cukrem, pieprzem do smaku.

Zaprawić śmietaną z dodatkiem łyżeczki mąki.

Podawać z kopczykiem śmietany.

Tagi:

zupa botwinka