paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Warzywa z oliwą z białej trufli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Pyszne warzywa które wspaniale smakują dzieli oliwie z białej trufli i płatkom migdałowym. Świetne zarówno na kolację jak i dodatek do obiadu.

Warzywa z oliwą z białej trufli Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Warzywa z oliwą z białej trufli

 

  • marchew 3 szt
  • brokuł 0,5 szt
  • sok z cytryny do smaku
  • sól do smaku
  • cukier do smaku
  • oliwa z białej trufli 4 łyżki
  • masło 1 łyżka
  • płatki migdałowe 1 garść

Sposób przygotowania:

Warzywa z oliwą z białej trufli
Marchew obrać, opłukać i pokroić w grube plastry, brokuła podzielić na różyczki i opłukać. Warzywa blanszować.

Roztopić masło i podsmażyć na nim warzywa a następnie doprawić do smaku cukrem, solą i kilkoma kroplami soku z cytryny, lekko podsmażyć.

Polać oliwą z białą truflą i wymieszać, rozłożyć na talerzyki. Na suchej patelni uprażyć płatki migdałowe i posypać nimi warzywa. 
Warzywa z oliwą z białej trufli
Warzywa blanszować. Roztopić masło i podsmażyć na nim warzywa
Warzywa z oliwą z białej trufli
Polać oliwą z białą truflą i wymieszać, rozłożyć na talerzyki.