Sposób przygotowania:
Warzywa z ryżem
Paprykę oczyścić z gniazd nasiennych, opłukać, pokroić na kawałki.
Pieczarki umyć, odciąć nóżki. Cebulę obrać, drobno posiekać. rozgrzać mocno w rondlu oliwę, zeszklić cebulę.
Dodać paprykę i pieczarki, przez chwilę smażyć razem. Wymieszać, wrzucić 2 garści mrożonek, dodać przyprawy.
Smażyć krótko stale mieszając, warzywa powinny być chrupiące.
Ugotować na sypko ryż, wyłożyć go na półmisek, dookoła umieścić gorące warzywa.
Pieczarki umyć, odciąć nóżki. Cebulę obrać, drobno posiekać. rozgrzać mocno w rondlu oliwę, zeszklić cebulę.
Dodać paprykę i pieczarki, przez chwilę smażyć razem. Wymieszać, wrzucić 2 garści mrożonek, dodać przyprawy.
Smażyć krótko stale mieszając, warzywa powinny być chrupiące.
Ugotować na sypko ryż, wyłożyć go na półmisek, dookoła umieścić gorące warzywa.