Sposób przygotowania:
Pieczone warzywa z sosem Asus
Ziemniaki dokładnie obrać, umyć i pokroić na cząstki, obraną marchew i pietruszkę posiekać na drobno a seler pokroić w dużą kostkę. Obraną cebulę podzielić na cząstki. Potem w misce wymieszać 3 łyżki oliwy, połowę tymianki i majeranku. Dodać ziemniaki, marchewkę pietruszkę, seler, cebulę wymieszać, doprawić do smaku i włożyć do dużej blachy wysmarowanej oliwą i piec około 50 minut w nagrzanym piekarniku w temperaturze 200 stopni. Gdy warzywa będą miękkie wymieszać z octem balsamicznym z jedną łyżką oliwy i pozostałym tymiankiem i majerankiem. Przygotowanym sosem polać delikatnie upieczone warzywa. Na koniec posypać po całości posiekaną na drobno natką pietruszki.