justynak223

justynak223

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1232]

Warzywa z patelni

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 6

takie warzywa zamiast ziemniaków są doskonałe do mięsa, a także do ryby, same w sobie są również doskonałym posiłkiem

Warzywa z patelni

Składniki:

Warzywa z patelni

 

Sposób przygotowania:

Warzywa z patelni
Warzywa należy umyć, jeśli są świeże lub rozmrozić, jeśli mrożone. Przekładamy je na patelnię i dodajemy masło. Chwilę przesmażamy.

Posypujemy warzywa ziołami prowansalskimi, doprawiamy solą i pieprzem. Podlewamy wodą, ale nie za dużo. Warzywa nie muszą być zakryte wodą.

Dusimy je aż zmiękną pod przykryciem. Co jakiś czas trzeba przemieszać i ewentualnie podlać wody.

Tagi:

zioła