Noruas

Noruas

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 549]

Warzywka z patelni

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Jest to przepis z tych, które szybko można przygotować i wykorzystać reszki z poprzednich posiłków. Polecam.

Warzywka z patelni Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Warzywka z patelni

 

  • makaron - pół szkl
  • marchew - 1 szt
  • ogórek małosolny - 1 szt
  • kiełbaska - 1 szt
  • przyprawa chińska - 2 łyżeczki
  • papryka słodka - 1 łyżeczka
  • zioła - 1 łyżeczka
  • awokado - 2 plastry
  • łyżka śmietany
  • brokuł - 4 gałązki
  • ziarenka słonecznika - 2 łyżki

Sposób przygotowania:

Warzywka z patelni
Brokuł gotujemy do miękkości. Tak samo robimy z makaronem. Słonecznik prażymy bez oleju. Dodajemy pokrojoną w kostkę kiełbaskę. Następnie brokuł. Marchew albo kroimy albo przeciskamy przez twister do warzyw. Wszystko mieszamy na patelni. Doprawiamy papryką, ziołami i przyprawą chińską. Nakładamy makaron na talerz, układamy na nim warzywa. Polewamy śmietaną, na którą kładziemy pokrojone w kostkę awokado. Ogórek przeciskamy przez twistera i kładziemy dekoracyjnie obok dania głównego. 
Warzywka z patelni
Etap 1 - podprużamy słonecznik i dodajemy kiełbaskę
Warzywka z patelni
Etap 2 - dodajemy do patelni marchewkę
Warzywka z patelni
Etap 3 - gotujemy makaron do miękkości
Warzywka z patelni
Etap 4 - twisterem kroimy ogórek we wstążeczkę