Sposób przygotowania:
Warzywna pikantna potrawka z parówką
Ziemniaki obrać, pokroić w grubą kostkę, wrzucić na wrzątek i gotować 10-15 minut. Paprykę oczyścić, umyć i pokroić w kostkę. Cebule obrać, pokroić w piórka lub kostkę. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić cebulę i paprykę, chwilę smażyć. W międzyczasie obrać parówki z osłonek, pokroić na plasterki, dorzucić na patelnię. Zamieszać i smażyć razem. Kapustę pekińską poszatkować, wrzucić na patelnię, zamieszać i smażyć aż warzywa będą prawie miękkie. Pół szklanki wody wymieszać z keczupem i mąką, wlać na patelnię, dodać paprykę słodką i ostrą, doprawić wg smaku solą i pieprzem, zamieszać i dusić aż sos zgęstnieje. Miękkie ale nie rozgotowane ziemniaki odcedzić i dorzucić do potrawki. Zamieszać i dusić jeszcze 2-3 minutki. Nałożyć potrawę na talerze i podawać z chlebem.