Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Warzywna zupa na ostro

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

bardzo apetyczna zupka - ostra

Warzywna zupa na ostro Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Warzywna zupa na ostro

 

Sposób przygotowania:

Warzywna zupa na ostro
Na patelni rozpuszczamy masło, wrzucamy mrożone warzywa i całość smażymy do czasu aż się ładnie zarumienią (ja warzywa mrożę sama i wcześniej je obgotowuje, jeśli dalejmy świeże warzywa to najpierw je trzeba chwile obgotowac, a potem podmsażayć). Warzywa przesmażamy z dodatkiem soli, pieprzu oraz przyprawy curry. Obrane ziemniaki kroimy w kostkę, marchewkę w plasterki - przekładamy do garnka, dodajemy kostkę rosołową, sól i pieprz oraz ostre papryczki - po 10 minutach od zagotowania dodajemy podsmażone warzywa i oraz zioła dalamtynskie - gotujemy do czasu aż warzywa będą miękkie. Gorącą zupę podajemy na talerze i się zajadamy.
Warzywna zupa na ostro
Na patelni rozpuszczamy masło, wrzucamy mrożone warzywa
Warzywna zupa na ostro
Warzywa przesmażamy z dodatkiem soli, pieprzu oraz przyprawy curry.
Warzywna zupa na ostro
Gorącą zupę podajemy na talerze i się zajadamy.

Tagi:

zioła