Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Warzywna zupa na skrzydełkach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Smaczna i sycąca zupa warzywna. Można ją podawać z lanymi kluseczkami, grzankami lub kostką z kaszy manny.

Warzywna zupa na skrzydełkach

Składniki:

Warzywna zupa na skrzydełkach

 

Sposób przygotowania:

Warzywna zupa na skrzydełkach
Skrzydełka dokładnie umyć, zalać gorącą wodą, dodać odrobinę soli i pieprzu, gotować. Marchew, seler i pietruszkę obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę i kapustę posiekać. Warzywa wsypać na patelnię z rozgrzanym tłuszczem, poddusić, połączyć z gotującym się wywarem, ugotować do miękkości. Mąkę wymieszać ze śmietaną i odrobiną zimnej wody, dodać do zupy i zagotować. Doprawić do smaku. Przed podaniem posypać natką pietruszki.