Ilonar2301

Ilonar2301

Złoty Ekspert
[Przepisów: 744]

Zupa warzywna na skrzydełkach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Smaczna zupa dla całej rodziny.

Zupa warzywna na skrzydełkach

Składniki:

Zupa warzywna na skrzydełkach

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa warzywna na skrzydełkach
Skrzydełka drobiowe umyć pod bieżącą wodą, przełożyć do garnka i zalać wodą, dodać ziele angielskie, pieprz ziarnisty i liść laurowy. Gotować przez 30 minut. Warzywa obrać. Ziemniaki pokroić w kostkę, podobnie postąpić a marchewką i pietruszką. Warzywa dodać do gotujących się skrzydełek. Zupę gotować przez około 20 minut, następnie dodać kaszę manną. Pod koniec gotowania dodać sól, pieprz i majeranek do smaku.