Sposób przygotowania:
Warzywne kotleciki z serem
Papryki pół czerwonej, żółtej oraz zielonej, umyć osuszyć, usunąć gniazda nasienne, następnie pokroić w drobną kosteczkę. Cebulę po obraniu również pokroić w kostkę. Bułkę zamoczyć w wodzie.
Mięso mielone zagnieść z odciśniętą bułką, jajkiem, cebulą oraz pokrojoną papryką. Doprawić na pikantnie solą, pieprzem cayenne oraz papryką słodką.
Ser żółty pokroić na 7 - 8 kostek,
Z masy formować kotleciki wciskając w każdy kawałek sera żółtego.
Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju i smażyć kotleciki po 6 -8 minut z każdej strony.
Pozostałą paprykę, pokroić na kawałki, dodać obraną pokrojoną w pół księżyce cebulę. Ocet doprawić solą, pieprzem i odrobiną cukru, a następnie połączyć z olejem.
Sosem polać warzywa w misce, wymieszać i zostawić na 20 minut.
Podawać do kotlecików.
Mięso mielone zagnieść z odciśniętą bułką, jajkiem, cebulą oraz pokrojoną papryką. Doprawić na pikantnie solą, pieprzem cayenne oraz papryką słodką.
Ser żółty pokroić na 7 - 8 kostek,
Z masy formować kotleciki wciskając w każdy kawałek sera żółtego.
Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju i smażyć kotleciki po 6 -8 minut z każdej strony.
Pozostałą paprykę, pokroić na kawałki, dodać obraną pokrojoną w pół księżyce cebulę. Ocet doprawić solą, pieprzem i odrobiną cukru, a następnie połączyć z olejem.
Sosem polać warzywa w misce, wymieszać i zostawić na 20 minut.
Podawać do kotlecików.
gusia1000