Sposób przygotowania:
Pieczeń z leśnymi grzybamiETAP 1:
Na patelni rozpuścić 2 łyżki masła, podsmażyć na nim grzyby i pokrojoną w kosteczkę cebulę w trakcie smażenia grzyby posypać niewielką ilością soli oraz pieprzu i tymiankiem. Podsmażone grzyby przestudzić.
ETAP 2:
Mięso mielone przełożyć do miski, dodać wątróbkę pokrojoną w niewielką kostkę oraz przestudzone grzyby, wbić jajka, dodać przyprawy oraz posiekaną pietruszkę, dokładnie wymieszać masę mięsną ( uważamy, aby za bardzo nie pognieść wątróbki i grzybów)
ETAP 3:
Foremki aluminiowe do pieczenia ( jednorazowe) napełnić masą mięsną, wyrównać, wierzch posypać wiórkami masła i posypać cienką warstwą bułki tartej.
Pieczemy w 180 st około 40 minut do zarumienienia się bułki tartej.
lukrowanepierniczki