Sposób przygotowania:
Warzywne muffinki z serem feta
1. Kaszę i komosę ryżową ugotowałam zgodnie z przepisem na opakowaniu.
2. Chili, cebulę i paprykę pokroiłam w możliwie jak najmniejszą kostkę.
3. Ser feta rozdrobniłam (można pokruszyć lub pokroić drobno)
4. Odmierzyłam przyprawy.
5. Do misy miksera wrzuciłam białka, dodałam szczyptę soli ubiłam na sztywno. Dodałam żółtka.
6. Zdjęłam misę z miksera i delikatnie wymieszałam łyżką masę jajeczną z ZIMNYM ryżem.
7. Dodałam ser, warzywa i przyprawy i znów delikatnie wymieszałam.
8. W otwory do muffinek włożyłam papierowe foremki i wypełniłam je po brzegi ciastem (mi wyszło 10 muffinek)
9. Piekłam 35minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni (pod koniec sprawdzałam czy maja zloty kolor)
10. Dobrze smakują z ketchupem, majonezem lub sosem czosnkowym.
2. Chili, cebulę i paprykę pokroiłam w możliwie jak najmniejszą kostkę.
3. Ser feta rozdrobniłam (można pokruszyć lub pokroić drobno)
4. Odmierzyłam przyprawy.
5. Do misy miksera wrzuciłam białka, dodałam szczyptę soli ubiłam na sztywno. Dodałam żółtka.
6. Zdjęłam misę z miksera i delikatnie wymieszałam łyżką masę jajeczną z ZIMNYM ryżem.
7. Dodałam ser, warzywa i przyprawy i znów delikatnie wymieszałam.
8. W otwory do muffinek włożyłam papierowe foremki i wypełniłam je po brzegi ciastem (mi wyszło 10 muffinek)
9. Piekłam 35minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni (pod koniec sprawdzałam czy maja zloty kolor)
10. Dobrze smakują z ketchupem, majonezem lub sosem czosnkowym.
SylaUla
haniakson
SylaUla