Sposób przygotowania:
Krokiety ze szpinakiem, jajecznicą i żółtym serem
Ciasto na naleśniki:
Mąkę, mleko i jajka zmiksować. Dodać kurkumę, szczyptę soli i pieprzu. Z tak przygotowanego ciasta usmażyć cienkie naleśniki.
Farsz:
Szpinak rozmrozić a następnie odcisnąć nadmiar wody. Ser żółty zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Z jajek przygotować jajecznicę, doprawić pieprzem i solą. Wszystkie przygotowane składniki połączyć ze sobą.
Farsz nakładać porcjami na usmażone naleśniki, zawijać tak jak krokiety.
Panierować w rozbełtanym jajku, następnie w bułce tartej.
Smażyć na rozgrzanej patelni z każdej strony.
Podawać z czerwonym barszczykiem, lub jako pyszną przekąskę.
Mąkę, mleko i jajka zmiksować. Dodać kurkumę, szczyptę soli i pieprzu. Z tak przygotowanego ciasta usmażyć cienkie naleśniki.
Farsz:
Szpinak rozmrozić a następnie odcisnąć nadmiar wody. Ser żółty zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Z jajek przygotować jajecznicę, doprawić pieprzem i solą. Wszystkie przygotowane składniki połączyć ze sobą.
Farsz nakładać porcjami na usmażone naleśniki, zawijać tak jak krokiety.
Panierować w rozbełtanym jajku, następnie w bułce tartej.
Smażyć na rozgrzanej patelni z każdej strony.
Podawać z czerwonym barszczykiem, lub jako pyszną przekąskę.
SylaUla
BozenaMatuszczyk
Dziękuję serdecznie.;)
gusia1000