Sposób przygotowania:
Muffinki wytrawne z zielonym groszkiem, papryką
Masło lub margarynę stopić i wystudzić, jajka wbić do miseczki i rozbełtać. Dodać margarynę stopioną, mleko, jogurt naturalny i wymieszać. Do drugiej miseczki wsypać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i sodą. Dodać pokrojone warzywa czyli por, paprykę czerwoną słodką i ostrą oraz groszek zielony, fasolkę szparagową zieloną i żółtą.
Przyprawić solą i pieprzem, wymieszać zawartość obu miseczek i nakładać do foremek na muffinki. Na wierzchu powkładać kawałeczki sera pleśniowego i oscypka. Włożyć do piekarnika i piec około 25 - 30 minut w 190 stopniach na złoty kolor.
Przyprawić solą i pieprzem, wymieszać zawartość obu miseczek i nakładać do foremek na muffinki. Na wierzchu powkładać kawałeczki sera pleśniowego i oscypka. Włożyć do piekarnika i piec około 25 - 30 minut w 190 stopniach na złoty kolor.