Sposób przygotowania:
Warzywny kotlet mielony
Mięso mielone wymij z lodówki i doprowadz do pokojowej temperatury. Dodaj jajo - temperatura pokojowa, kapustę pekińską pokrojoną na bardzo drobno, pieprz, sól i wymieszaj. Marchewkę pokrój w igiełki ( najpierw na paski ok 0,5 cm, potem wzdłuż taka jakby frytka i na 0,5 cm igiełki), wrzuć na gotującą się wodę i doprowadź do miękkośći - ok 10 min gotowania. Cebulę pokrój w drobną kostkę i spaż. Odcedz na sitku z marchewką i przelej zimną wodą - dobrze odsącz np. ręcznikiem papierowym - wersja szybka lub pozostaw do odcieknięcia - jak masz dużo czasu. Po odsączeniu dodaj do mielonego, mieszaj dodając do mięsa kaszkę manną. Rozgrzej na patelni tłuscz, nabieraj zwilżoną ręką w zimnej wodzie mielone uformuj kulkę a następie ą rozpłaszcz i obtocz w bułe tartej. Smaż na złoto-brązowy kolor. Gotowe Smacznego
Polna