kiad

kiad

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 48]

Warzywny krem z cukinii i natki pietruszki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 12
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zupa kolorowa, pożywna i pełna witamin. Do tego bardzo smaczna. Można się najeść na kilka godzin. Polecam.

Warzywny krem z cukinii i natki pietruszki

Składniki:

Warzywny krem z cukinii i natki pietruszki

na zupę

  • średnia pierś z kurczaka
  • 1 mała pietruszka
  • 2 młode cukinie
  • 4 średnie marchewki
  • pół selera
  • 1 duża cebula
  • 2 pęczki natki pietruszki
  • przyprawy: po płaskiej łyżeczce: soli, curry, papryki słodkiej
  • po pół łyżeczki: papryki ostrej, pieprzu ziołowego, bazylii suszonej
  • łyżka oleju kokosowego (jak brak może być oliwa)
  • szczypta chili

Sposób przygotowania:

Warzywny krem z cukinii i natki pietruszki
Nastawiamy 3 -4 litry wody. 

Wrzucamy pierś i obrane i drobno pokrojone warzywa. 

Gotujemy do miękkości, przyprawiamy.

Mięso wyjmujemy, siekamy i wrzucamy do zupy.

Siekamy 3/4 naszej natki i dorzucamy do zupy.

Całość miksujemy na krem.

Jeśli jest za gęste, dodajemy wody. .

Przed podaniem rozpuszczamy w zupie olej (oliwę) i podajmy posypując pozostałą natką.