Sposób przygotowania:
Placuszki cukiniowo-marchwiowo-serowe
Cukinię, marchewkę obieramy. Czosnek obieramy. Przeciskamy przez sokowirówkę (oczywiście możemy trzeć na tarce o grubych oczkach a następnie solimy odstawiamy na kilka minut i odcedzamy z soku).
Sok wylewamy. Zostaje nam suchy miąższ. Przekładamy do miski. Dodajemy jajko, przyprawy,ser żółty tarty oraz mąkę. Dokładnie łącze za pomocą rózgi kuchennej.
Na patelni rozgrzewamy olej.
Za pomocą łyżki nakładam porcję ciasta ( ja kładę 1 łyżka -1 porcja).
Smażę na niewielkim ogniu na rumiano podaję z ulubionymi dodatkami.
Sok wylewamy. Zostaje nam suchy miąższ. Przekładamy do miski. Dodajemy jajko, przyprawy,ser żółty tarty oraz mąkę. Dokładnie łącze za pomocą rózgi kuchennej.
Na patelni rozgrzewamy olej.
Za pomocą łyżki nakładam porcję ciasta ( ja kładę 1 łyżka -1 porcja).
Smażę na niewielkim ogniu na rumiano podaję z ulubionymi dodatkami.