Sposób przygotowania:
Zupa krem z cukinii
Cukinię umyć. Mniejszą część cukinii pokroić w plasterki lub półplasterki jeśli cukinia jest duża.
Pozostałą cukinię pokroić w kostkę. Plasterki cukinii podsmażyć na rozgrzanym oleju, zdjąć z patelni. Na tym samym tłuszczu podsmażyć cukinię pokrojoną w kostkę.
Następnie wrzucić cukinię do garnka z bulionem. Gotować około 10-15 minut.
Następnie zblendować.
Kiełbasę pokroić w półplasterki i wrzucić do zupy. Dodać podsmażone plasterki cukinii, doprawić solą oraz pieprzem. Gotować 10 minut. Zabielić mlekiem.
Natkę pietruszki umyć i pokroić. Dodać do zupy i wymieszać.
Pozostałą cukinię pokroić w kostkę. Plasterki cukinii podsmażyć na rozgrzanym oleju, zdjąć z patelni. Na tym samym tłuszczu podsmażyć cukinię pokrojoną w kostkę.
Następnie wrzucić cukinię do garnka z bulionem. Gotować około 10-15 minut.
Następnie zblendować.
Kiełbasę pokroić w półplasterki i wrzucić do zupy. Dodać podsmażone plasterki cukinii, doprawić solą oraz pieprzem. Gotować 10 minut. Zabielić mlekiem.
Natkę pietruszki umyć i pokroić. Dodać do zupy i wymieszać.