Sposób przygotowania:
Zupa krem z cukinii
Na rozgrzanej oliwie zeszklić posiekaną cebulę i czosnek. Umytą cukinię pokroić w kostkę, połączyć z cebulą, podsmażyć.
Ziemniaki obrać, pokroić, zalać gorącą wodą, dodać kostkę rosołową, podsmażoną cukinię z cebulą, odrobinę pieprzu i mielonej gałki muszkatołowej, gotować do miękkości.
Następnie zmiksować, dodać serek mascarpone i musztardę, wymieszać, podgrzać( nie gotować).
Doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać z grzankami i posiekaną natką pietruszki.
Ziemniaki obrać, pokroić, zalać gorącą wodą, dodać kostkę rosołową, podsmażoną cukinię z cebulą, odrobinę pieprzu i mielonej gałki muszkatołowej, gotować do miękkości.
Następnie zmiksować, dodać serek mascarpone i musztardę, wymieszać, podgrzać( nie gotować).
Doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać z grzankami i posiekaną natką pietruszki.
Jagodowa