Sposób przygotowania:
Wątróbka
Wątróbkę umyj, osusz, pokrój na kawałki [ powycinaj ewentualne żyłki i błonki ]. Na patelni rozgrzej tłuszcz, wrzuć pokrojoną cebulę i ją zeszklij. Przełóż do garnka [ wysokiego ] i wlej 0,5 szklanki wody, zapal mały gaz. Tym czasem na patelni rozgrzej tłuszcz. Obtaczaj kawałki wątroby w mące i układaj na patelni. Smaż do momentu aż wątroba zrobi się miękka. Przełóż ją do cebulki. Jak wysmażysz całą wątrobę i włożysz do garnka, wlej pozostałą wodę, śmietanę i przyprawy. Podgotuj jeszcze ok 5 min aż się razem wszystko dobrze przegryzie. UWAGA! Nie sól wątroby w trakcie smażenia ani przed bo zrobi się kamienna, chyba że masz zamiar nią rzucać ;)