zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Wątróbka drobiowa

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 14

Delikatna i mięciutka wątróbka drobiowa z cebulką.

Wątróbka drobiowa

Składniki:

Wątróbka drobiowa

 

  • 500 g wątróbki drobiowej
  • 2 cebule
  • sól i pieprz do smaku
  • oliwa do smażenia
  • mąka

Sposób przygotowania:

Wątróbka drobiowa
Wątróbkę umyć i wyciąć białe części. Obtoczyć mocno w mące. Cebulę obrać i pokroić w piórka, posolić i popieprzyć. Na rozgrzanej oliwie podsmażyć wątróbkę z każdej strony ( może pryskać ). Na wątróbce położyć pokrojoną cebulę, podlać odrobiną wody i przykryć. Dusić około 5 minut. Zdjąć pokrywkę, w miarę potrzeby podlać odrobiną wody i od czasu do czasu mieszając jeszcze chwilę smażyć do momentu, aż krew nie będzie widoczna. Jeżeli ktoś lubi wątróbkę lekko krwistą to czas smażenia skracamy.