eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Wątróbka drobiowa Eli smażona

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Smaczna i delikatna wątróbka drobiowa.

Wątróbka drobiowa Eli smażona

Składniki:

Wątróbka drobiowa Eli smażona

 

Sposób przygotowania:

Wątróbka drobiowa Eli smażona
Watróbkę umyc,odsaczyć i oczyścić z błon i tłuszczu,osuszyć ręcznikiem papierowym i obtoczyć w mące.Na patelni rozgrzać olej,włożyć wątróbkę,dodać lisc laurowy,ziele angielskie i usmażyć z jednej strony.Wątróbkę obrócić na drugą stronę,dodać pokrojoną w kostkę cebulę i dalej smażyć.Usmażoną wątróbkę posolić i popieprzyć do smaku.Smacznego!