gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Wątróbka drobiowa podsmażana

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Tak przygotowaną wątróbkę podaję z ziemniakami na obiad...

Wątróbka drobiowa podsmażana Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Wątróbka drobiowa podsmażana

 

  • 500 gram wątróbki z kurczaka
  • sól
  • pieprz
  • Przyprawa do kurczaka
  • 100 gram margaryny
  • 1/2 kubek śmietanki 12%
  • 2 łyżki mąki

 

Sposób przygotowania:

Wątróbka drobiowa podsmażana
Wątróbkę płuczemy, kroimy na średnie kawałki i wykładamy na rozgrzany tłuszcz (topimy margarynę). Podczas smażenia solimy wątróbkę, dodajemy pieprz i przyprawę do kurczaka. Mieszamy. Podlewamy wodą. Gdy wątróbka będzie miękka, dodajemy śmietanę rozrobiona z mąką. Doprowadzamy do wrzenia. Podajemy z ziemniakami i surówką.
Wątróbka drobiowa podsmażana
Wątróbkę płuczemy, kroimy na średnie kawałki i wykładamy na rozgrzany tłuszcz (topimy margarynę). Podczas smażenia solimy wątróbkę, dodajemy pieprz i przyprawę do kurczaka.
Wątróbka drobiowa podsmażana
Gdy wątróbka będzie miękka, dodajemy śmietanę rozrobiona z mąką. Doprowadzamy do wrzenia.