wskamag

wskamag

Kuchcik
[Przepisów: 2]

Wątróbka drobiowa w cebuli

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

usmażoną wątróbkę dusimy z cebulą, mieszamy, przyprawiamy solą i pieprzem.

Wątróbka drobiowa w cebuli

Składniki:

Wątróbka drobiowa w cebuli

 

  • O,5 kg
  • wątróbkiO,5 kg wątróbki drobiowej,
  • 5 dużych cebul,
  • mąka,
  • sól,
  • pieprz olej.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Wątróbka drobiowa w cebuli
Wątróbkę myjemy, czyścimy,porcjujemy przyprawiamy. Wątróbkę obtaczamy w mące smażymy w dużej ilości oleju z obu stron.Kroimy cebulę w krążki i dusimy. Solimy do smaku. Gdy cebula będzie miękka dodajemy usmażoną wątróbkę,mieszamy i chwilę dusimy.  podajemy z kaszą, ziemniakami, ryżem do wyboru. Do dania polecam duszoną brukselkę na maśle lub surówkę z kiszonej kapusty. Pyszne i tanie. Polecam