Sposób przygotowania:
Wątróbka drobiowa w panierce.
Do naczynia wlewamy ok.1 litra zimnej wody i rozpuszczamy w niej cukier.Wątróbkę płuczemy w wodzie,następnie wkładamy do naczynia z osłodzona wodą.Moczymy ok 1 godz.Po godzinie wyjmujemy wątróbkę i odsączamy z wody.W międzyczasie cebulę obieramy i kroimy w pół krążki.Do rondelka wlewamy trochę oleju lub oliwy,kładziemy na ogień i wrzucamy cebulę.Lekko podsmażamy tak by się nie przypaliła i podlewamy wodą.Dodajemy pieprz,bulion w płynie,troszkę przyprawy "Jarzynka" i dusimy pod przykryciem do miękkości,od czasu do czasu mieszając.W tym czasie odsączoną wątróbkę rozbijamy delikatnie na desce,można to zrobić nożem lub bardzo delikatnie tłuczkiem do mięsa.Rozbitą wątróbkę zamaczamy w roztrzepanych jajkach,następnie obtaczamy w wymieszanej mące z bułką tartą(pół na pół) i smażymy na rozgrzanym oleju lub oliwie kilka minut,tak aby się panierka zarumieniła.Usmażoną wątróbkę wykładamy na talerze,solimy delikatnie do smaku i okrywamy uduszoną,ciepłą cebulą.Można podawać z ziemniakami lub pieczywem. Smacznego!!!