bazia

bazia

Kucharz
[Przepisów: 4]

Wątróbka drobiowa w warzywach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszna wątróbka z warzywkami do prosty sposób na szybki obiad.

Wątróbka drobiowa w warzywach

Składniki:

Wątróbka drobiowa w warzywach

 

  • 1 kg wątróbki drobiowej
  • 4 pietruszki
  • 0,5 kg cebuli
  • kawałek selera
  • por - biała część ok.4 cm
  • olej
  • sól do smaku

Sposób przygotowania:

Wątróbka drobiowa w warzywach
Wątróbkę umyć i oczyścić.Pietruszkę i selera zetrzeć na tarce na grubych oczkach.Cebulkę i pora pokroić w drobne talarki. Do garnka wlać olej, gdy się rozgrzeje dodać pokrojoną cebulę, nieco posolić i troszkę zeszklić. Dodać resztę pokrojonych warzyw, podlać wodą, chwilkę podparować. Wrzucić wątróbkę, ewentualnie dolać wody i pogotować do miękkości. Na końcu posolić do smaku. UWAGA!!! Nigdy nie solimy wątróbki wcześniej bo będzie twarda. SMACZNEGO:)