Sposób przygotowania:
Bakłażan faszerowany kurczakiem i warzywami
Bakłażany kroimy wzdłuż na pół, wstawiamy do piekarnika na 5 minut (180 st.C), miąższ wyjmujemy, kroimy w kostkę, łódeczk i bakłażana solimy w środku.
Cebulę siekamy, resztę warzyw kroimy w kostkę.
Kurczaka kroimy w kostkę, przyprawiamy przyprawą kebab-gyros.
Na patelni rozgrzewamy oliwę, podsmażamy cebulę, wrzucamy resztę warzyw świeżych (w tym miąższ bakłażana) i pomidory z puszki, dusimy. Doprawiamy solą, pieprzem, oregano.
Na drugiej patelni podsmażamy kurczaka.
Uduszone warzywa łączymy z kurczakiem.
Do łódeczek bakłażana wkładamy farsz, posypujemy bakłażany serem, wstawiamy do piekarnika na 25 minut. Pieczemy w temp.180 st.C.
Cebulę siekamy, resztę warzyw kroimy w kostkę.
Kurczaka kroimy w kostkę, przyprawiamy przyprawą kebab-gyros.
Na patelni rozgrzewamy oliwę, podsmażamy cebulę, wrzucamy resztę warzyw świeżych (w tym miąższ bakłażana) i pomidory z puszki, dusimy. Doprawiamy solą, pieprzem, oregano.
Na drugiej patelni podsmażamy kurczaka.
Uduszone warzywa łączymy z kurczakiem.
Do łódeczek bakłażana wkładamy farsz, posypujemy bakłażany serem, wstawiamy do piekarnika na 25 minut. Pieczemy w temp.180 st.C.