Sposób przygotowania:
Wątróbka drobiowa z jabłkami i galaretką
Wątróbkę posolić i popieprzyć i usmażyć na rumiano na maśle z 2 łyżkami oleju .Dołożyć galaretkę wiśniową i podlać wodą .Skropić maggi w płynie , podlać wodą i dusić aż płyn odparuje . Na drugą patelnię wrzucić pokrojone w pół plastry jabłka ( obrane z usuniętymi gniazdami nasiennymi ) , posypać pieprzem i dusić aż lekko zmiękną.
Dobrze komponują się z ryżem gotowanym na bulionie z kurkumą .
Do sosu można dodać słodkiej śmietanki zmieszanej z odrobiną mąki i zagotować - ale moim zdaniem jest to zbędne .
Posypać natką pietruszki .
Dobrze komponują się z ryżem gotowanym na bulionie z kurkumą .
Do sosu można dodać słodkiej śmietanki zmieszanej z odrobiną mąki i zagotować - ale moim zdaniem jest to zbędne .
Posypać natką pietruszki .