Sposób przygotowania:
Wątróbka drobiowa z kaszą
Myjemy wątróbkę i czyścimy z błonek. Osuszamy papierowym ręcznikiem i smażymy na oliwie z oliwek z obu stron aż zmięknie . Doprawiamy solą i pieprzem do smaku . Surówka: kapustę białą szatkujemy drobno. Marchew obieramy i trzemy na tarce na wiórka. koperek i natkę drobno kroimy i dodajemy do kapusty i marchewki . Do szklanki wlewamy oliwę , dodajemy łyżkę soku z cytryny wsypujemy sól i cukier , mieszamy do rozpuszczenia . Polewamy dresingiem kapustę marchew natkę i koperek , mieszamy. Zostawiamy na 20 minut aby kapusta zmiękła trochę . Podajemy z kaszą i wątróbką
Nina W.
lalunia
Ja lubię drobiową i wieprzową . Jak dobrze zrobisz obie będą smaczne i miękkie .