Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Wątróbka duszona z cebulą, pomidorami i koperkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Wątróbka z kurczaka duszona z cebulą, pomidorami i koperkiem. Można ją podawać z pieczywem lub ziemniakami.

Wątróbka duszona z cebulą, pomidorami i koperkiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Wątróbka duszona z cebulą, pomidorami i koperkiem

 

  • wątróbka z kurczaka 1/2 kg
  • cebula 2-3 szt
  • pomidor malinowy 1-2 szt
  • koperek posiekany 1 łyżka
  • oliwa z oliwek 3 łyżki
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Wątróbka duszona z cebulą, pomidorami i koperkiem
Cebulę kroimy w piórka i dusimy przez 15 minut na dwóch łyżkach rozgrzanej oliwy.

Wątróbkę myjemy, osuszamy, oczyszczamy z błonek i kroimy na mniejsze kawałki. Na patelni rozgrzewamy łyżkę oliwy i podsmażamy wątróbkę ze wszystkich stron. Następnie dodajemy wątróbkę do cebuli, mieszamy i dusimy 5 minut.

Pomidora kroimy w grubą kostkę, dodajemy do reszty składników i dusimy razem 1-2 minuty. Dodajemy posiekany koperek, przyprawiamy danie pieprzem oraz solą i dusimy jeszcze przez minutę.
Wątróbka duszona z cebulą, pomidorami i koperkiem
Cebulę kroimy w piórka i dusimy przez 15 minut na dwóch łyżkach rozgrzanej oliwy.
Wątróbka duszona z cebulą, pomidorami i koperkiem
Na patelni rozgrzewamy łyżkę oliwy i podsmażamy wątróbkę ze wszystkich stron.
Wątróbka duszona z cebulą, pomidorami i koperkiem
Pomidora kroimy w grubą kostkę, dodajemy do reszty składników.
Wątróbka duszona z cebulą, pomidorami i koperkiem
Dodajemy posiekany koperek, przyprawiamy danie pieprzem oraz solą i dusimy jeszcze przez minutę