Sposób przygotowania:
Wątróbka duszona z cebulą, pomidorami i koperkiem
Cebulę kroimy w piórka i dusimy przez 15 minut na dwóch łyżkach rozgrzanej oliwy.
Wątróbkę myjemy, osuszamy, oczyszczamy z błonek i kroimy na mniejsze kawałki. Na patelni rozgrzewamy łyżkę oliwy i podsmażamy wątróbkę ze wszystkich stron. Następnie dodajemy wątróbkę do cebuli, mieszamy i dusimy 5 minut.
Pomidora kroimy w grubą kostkę, dodajemy do reszty składników i dusimy razem 1-2 minuty. Dodajemy posiekany koperek, przyprawiamy danie pieprzem oraz solą i dusimy jeszcze przez minutę.
Wątróbkę myjemy, osuszamy, oczyszczamy z błonek i kroimy na mniejsze kawałki. Na patelni rozgrzewamy łyżkę oliwy i podsmażamy wątróbkę ze wszystkich stron. Następnie dodajemy wątróbkę do cebuli, mieszamy i dusimy 5 minut.
Pomidora kroimy w grubą kostkę, dodajemy do reszty składników i dusimy razem 1-2 minuty. Dodajemy posiekany koperek, przyprawiamy danie pieprzem oraz solą i dusimy jeszcze przez minutę.