Sposób przygotowania:
Sos grzybowo-serowy podany z makaronem
1. Zaczynamy id grzybów: Grzyby należy oczyścić, umyć i bardzo dokładnie osuszyć, następnie pokroić je w kostkę lub paski. Kolejno cebulę obrać i pokroimy w dość drobną kostkę. Następnie w głębokiej patelni lub w garnku rozgrzać masło, wrzucić cebulę i chwilę przesmażyć, ( uważać, żeby za mocno jej nie przypiec ) następnie do cebuli dać grzyby i również przesmażyć, następnie podlać niewielką ilością gorącej wody, rzucić listek laurowy i ziele angielskie i dusić do miękkości często mieszając, w razie potrzeby dolewać gorącej wody.
2. Sos: Gdy grzyby będą już miękkie należy wyjąć z nich ziele angielskie i liść laurowy, a dodać do nich suszone warzywa, serek i ricotta i śmietanę, przyprawić do smaku solą i pieprzem, gotować jeszcze kilka minut cały czas mieszając, aż składniki się połączą. Na koniec dodać posiekany szczypiorek i natkę pietruszki.
3. Gdy sos będzie gotowy należy ugotować makaron w osolonej wodzie z dodatkiem oleju do miękkości, odcedzić.
4. Podanie: Na talerze nakładać porcje makaronu i sosu. Podawać posypane pokrojoną natką i szczypiorkiem. Podawać gorące.
5. Smacznego życzę.
2. Sos: Gdy grzyby będą już miękkie należy wyjąć z nich ziele angielskie i liść laurowy, a dodać do nich suszone warzywa, serek i ricotta i śmietanę, przyprawić do smaku solą i pieprzem, gotować jeszcze kilka minut cały czas mieszając, aż składniki się połączą. Na koniec dodać posiekany szczypiorek i natkę pietruszki.
3. Gdy sos będzie gotowy należy ugotować makaron w osolonej wodzie z dodatkiem oleju do miękkości, odcedzić.
4. Podanie: Na talerze nakładać porcje makaronu i sosu. Podawać posypane pokrojoną natką i szczypiorkiem. Podawać gorące.
5. Smacznego życzę.
SylaUla
Babeczka35
Dokładnie tak. Polecam :)
gusia1000
Babeczka35
Dziękuję :)