kotekbehemotek

kotekbehemotek

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 744]

Wątróbka duszona z jabłkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Jabłka nadają pysznego aromatu

Wątróbka duszona z jabłkami

Składniki:

Wątróbka duszona z jabłkami

 

  • 50 dkg wątróbki (można wieprzową)
  • 3 duże winne jabłka
  • cebula
  • łyżka mąki
  • szczypta majeranku
  • sól
  • pieprz
  • olej

Sposób przygotowania:

Wątróbka duszona z jabłkami
Kroimy wątróbkę na kawałki, oprószamy ja mąką i smażymy na oleju.Podlewamy gorącą wodą i dusimy 15 minut.Osobno smażymy plasterki cebuli i ósemki jabłek.Dodajemy jabłka i cebulę do wątróbki a potem doprawiamy sola, pieprzem i majerankiem. Dusimy jeszcze 5 minut pod przykryciem.Podajemy z gotowanymi ziemniakami.Smacznego!