karolcia_zip

karolcia_zip

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 255]

Wątróbka indycza

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pyszny pomysł na obiad i kolację.

Wątróbka indycza Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Wątróbka indycza

 

  • 1/2 kg wątroby indyczej
  • 3 duże cebule
  • olej
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Wątróbka indycza
Wątróbkę indyczą oczyszczamy z żyłek i kroimy na takie kawałki, jakie nam odpowiadają. Oczyszczoną wątróbkę obsuszamy za pomocą ręczniczków papierowych, by podczas smażenia wątroba nie "strzelała". Osuszoną wątrobę smażymy na oleju z każdej strony. Gdy jest już lekko obsmażona, dodajemy cebulę pokrojoną w krążki. Dusimy. Gdy cebula się poddusi, zdejmujemy pokrywkę i smażymy dalej. Teraz przyprawiamy potrawę solą i pieprzem. Gotową wątróbkę podajemy z ziemniakami i ogórkiem kiszonym.
Smacznego :)
Wątróbka indycza
Oczyszczona z żyłek wątróbka indycza.
Wątróbka indycza
Wątróbka indycza w trakcie smażenia z cebulą.