Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Wątróbka indycza z cebulą, gruszką i żurawiną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Wątróbka z indyka z duszoną cebulą, gruszką oraz suszoną żurawiną. Proste, smaczne i ekonomiczne danie.

Wątróbka indycza z cebulą, gruszką i żurawiną Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Wątróbka indycza z cebulą, gruszką i żurawiną

 

Sposób przygotowania:

Wątróbka indycza z cebulą, gruszką i żurawiną
Cebulę obieramy, kroimy w piórka i dusimy przez około 15-20 minut na rozgrzanym oleju. Następnie zdejmujemy z patelni.

Wątróbkę oczyszczamy z błonek, myjemy, osuszamy i obtaczamy w mace. Podsmażamy wątróbkę na tłuszczu, na którym dusiliśmy cebulę. Następnie dusimy pod przykryciem przez 15 minut.

Suszoną żurawinę zalewamy wrzątkiem i zostawiamy na 10 minut. Gruszki kroimy na ćwiartki, usuwamy gniazda nasienne i kroimy na kawałki. Dodajemy gruszki i żurawinę do wątróbki, mieszamy i dusimy 5 minut.

Dodajemy cebulę, mieszamy, dusimy razem jeszcze około 2-3 minuty. Pod koniec doprawiamy wątróbkę pieprzem i solą.
Wątróbka indycza z cebulą, gruszką i żurawiną
Cebulę obieramy, kroimy w piórka i dusimy przez około 15-20 minut na rozgrzanym oleju.
Wątróbka indycza z cebulą, gruszką i żurawiną
Wątróbkę oczyszczamy z błonek, myjemy, osuszamy i obtaczamy w mace.
Wątróbka indycza z cebulą, gruszką i żurawiną
Podsmażamy wątróbkę na tłuszczu, na którym dusiliśmy cebulę.
Wątróbka indycza z cebulą, gruszką i żurawiną
Dodajemy gruszki i żurawinę do wątróbki, mieszamy i dusimy 5 minut.