Mikrula

Mikrula

Starszy Kucharz
[Przepisów: 34]

Watrobka na nowo

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Sol tutaj jest zastapiona sosem sojowym.

Watrobka na nowo

Składniki:

Watrobka na nowo

 

  • 250gr watrobki(wieprz. lub wol.)
  • ok.4 lyzek oliwy
  • pieprz bialy
  • curry
  • 1 kieliszek sosu sojowego
  • 1 kieliszek soku pomaranczowego
  • 1/2 filizanki maki

Sposób przygotowania:

Watrobka na nowo
Watrobke pokroic na cienkie(ok.1,5cm)plasterki, obtoczyc delikatnie w mace i obsmazyc na mocno rozgrzanej oliwie z obu stron ok.2 minutki.Nastepnie opruszyc pieprzem,curry i skropic sosem sojowym zmieszanym z sokiem.Natychmiast przykryc i trzymac ok.2 minutki na ogniuwstrzasajac2-3 razy patelnia.Ja podaje to danko z salatka ze swiezego szpinaku.

Tagi:

sosy mak