Sposób przygotowania:
Wątróbka smażona z cebula i jabłkiem
Wątróbkę obtaczamy w mące, obsmażamy na rozgrzanym oleju na rumiany kolor z obydwu stron, przekładamy na talerz.
Cebulę obieramy, kroimy w pół plastry, smażmy na rozgrzanym oleju, lekko solimy.
Jabłko obieramy, usuwamy gniazda nasienne, kroimy na małe kawałki, dodajemy do cebuli i razem smażmy do momentu aż jabłka będą miękkie.
Dodajemy usmażoną wątróbkę, razem smażmy przez kilka minut, doprawiamy do smaku solą oraz majerankiem.
Cebulę obieramy, kroimy w pół plastry, smażmy na rozgrzanym oleju, lekko solimy.
Jabłko obieramy, usuwamy gniazda nasienne, kroimy na małe kawałki, dodajemy do cebuli i razem smażmy do momentu aż jabłka będą miękkie.
Dodajemy usmażoną wątróbkę, razem smażmy przez kilka minut, doprawiamy do smaku solą oraz majerankiem.