kokolata

kokolata

Szef Kuchni
[Przepisów: 57]

Wątróbka drobiowa z cebulą i jabłkiem

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Prosty przepis na szybki obiad

Wątróbka drobiowa z cebulą i jabłkiem

Składniki:

Wątróbka drobiowa z cebulą i jabłkiem

 

  • 0,5 kg wątróbki drobiowej
  • 3 mniejsze cebule
  • 1 kwaśne jabłko
  • olej do smażenia
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Wątróbka drobiowa z cebulą i jabłkiem
Cebulę obieram i kroję w piórka, smażę ją na gorącym tłuszczu. Gdy się zrumieni przesuwam ją na boki patelni i dodaję wyczyszczoną i pokrojoną wątróbkę, obsmażam ją z obu stron na rumiany kolor. Na koniec dodaję obrane i pokrojone w większą kostkę jabłko wszystko razem mieszam i jeszcze 2 minutki duszę. Po wyłączeniu ognia doprawiam solą i pieprzem do smaku. ( podałam ją z brązowym ryżem), mogą być również ziemniaki.