fanatic1125

fanatic1125

Starszy Kucharz
[Przepisów: 25]

Wątróbka w galarecie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Prosta do przygotowania będzie smakować każdemu kto lubi podroby

Wątróbka w galarecie

Składniki:

Wątróbka w galarecie

 

  • 20 dag wątróbki drobiowej
  • Marchewka
  • Żelatyna
  • Jajko
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • Sól

Sposób przygotowania:

Wątróbka w galarecie
1. Wątróbkę myjemy, oczyszczamy z błon i kroimy w duże kawałki. Przekładamy do garnka, wlewamy 1/2 l wody. Zagotowujemy.

2. Marchewkę obieramy, myjemy i kroimy w plasterki. Dodajemy do wątróbki. Gotujemy do miękkości. Doprawiamy solą.

3. Jajko gotujemy na twardo. Obieramy i kroimy w plasterki. Ugotowana wątróbkę z marchewką wyjmujemy z wywaru i przekładamy do miseczek. Dodajemy po 2 plasterki jajka.

4. Do wywaru wsypujemy żelatynę (ilość według przepisu na opakowaniu), mieszamy, aż sie rozpuści. Wywar wlewamy do miseczek. Posypujemy natką. Odstawiamy do stężenia.