Sposób przygotowania:
Wątróbka w galarecie
1. Wątróbkę myjemy, oczyszczamy z błon i kroimy w duże kawałki. Przekładamy do garnka, wlewamy 1/2 l wody. Zagotowujemy.
2. Marchewkę obieramy, myjemy i kroimy w plasterki. Dodajemy do wątróbki. Gotujemy do miękkości. Doprawiamy solą.
3. Jajko gotujemy na twardo. Obieramy i kroimy w plasterki. Ugotowana wątróbkę z marchewką wyjmujemy z wywaru i przekładamy do miseczek. Dodajemy po 2 plasterki jajka.
4. Do wywaru wsypujemy żelatynę (ilość według przepisu na opakowaniu), mieszamy, aż sie rozpuści. Wywar wlewamy do miseczek. Posypujemy natką. Odstawiamy do stężenia.
2. Marchewkę obieramy, myjemy i kroimy w plasterki. Dodajemy do wątróbki. Gotujemy do miękkości. Doprawiamy solą.
3. Jajko gotujemy na twardo. Obieramy i kroimy w plasterki. Ugotowana wątróbkę z marchewką wyjmujemy z wywaru i przekładamy do miseczek. Dodajemy po 2 plasterki jajka.
4. Do wywaru wsypujemy żelatynę (ilość według przepisu na opakowaniu), mieszamy, aż sie rozpuści. Wywar wlewamy do miseczek. Posypujemy natką. Odstawiamy do stężenia.