Sposób przygotowania:
Wątróbka w jabłkach i suszonej cebuli
Wątróbkę myję i kroję na mniejsze części. Doprawiam i zalewam mlekiem na ok 30 min.
Jabłka obieram i kroję w kostkę. Na patelni rozgrzewamy olej. Dodaję jabłka oraz majeranek.
Smażę aż jabłka będą rumiane. Jabłka przekładam do miski. Na tej samej patelni rozgrzewamy olej, wątróbkę obtaczamy w mące (ja użyłam orkiszowej).
Przekładam na patelni smażę parę minut mieszając. Dodaję suszoną cebulkę oraz przyprawy.
Mieszam pod koniec dodaję jabłka. Całość mieszam. Podaję na ciepło.
Posypuję drobno posiekany szczypiorkiem lub koperkiem.
Jabłka obieram i kroję w kostkę. Na patelni rozgrzewamy olej. Dodaję jabłka oraz majeranek.
Smażę aż jabłka będą rumiane. Jabłka przekładam do miski. Na tej samej patelni rozgrzewamy olej, wątróbkę obtaczamy w mące (ja użyłam orkiszowej).
Przekładam na patelni smażę parę minut mieszając. Dodaję suszoną cebulkę oraz przyprawy.
Mieszam pod koniec dodaję jabłka. Całość mieszam. Podaję na ciepło.
Posypuję drobno posiekany szczypiorkiem lub koperkiem.