Sposób przygotowania:
Mięso z kurczaka w skorupce z ajwaruETAP 1:
![Mięso z kurczaka w skorupce z ajwaru Mięso z kurczaka w skorupce z ajwaru](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/mieso-z-kurczaka-w-skorupce-z-ajwaru-530247.jpg)
Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę.
Ajwar wymieszać z musztardą, imbirem i czosnkiem.
ETAP 2:
![Mięso z kurczaka w skorupce z ajwaru Mięso z kurczaka w skorupce z ajwaru](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/mieso-z-kurczaka-w-skorupce-z-ajwaru-530248.jpg)
Mięso umyć, dokładnie osuszyć ręcznikiem papierowym, natrzeć solą i pieprzem
ETAP 3:
![Mięso z kurczaka w skorupce z ajwaru Mięso z kurczaka w skorupce z ajwaru](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/mieso-z-kurczaka-w-skorupce-z-ajwaru-530249.jpg)
Mięso ze wszystkich stron obtoczyć w marynacie, włożyć do miski, szczelnie przykryć folią, odłożyć na 3-4 godziny do lodówki.
ETAP 4:
![Mięso z kurczaka w skorupce z ajwaru Mięso z kurczaka w skorupce z ajwaru](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/mieso-z-kurczaka-w-skorupce-z-ajwaru-530250.jpg)
Następnie przełożyć do rękawa foliowego, ułożyć w naczyniu do pieczenia, skropić rozpuszczonym masłem, zawiązać rękaw, w folii wykałaczką zrobić kilka otworków.
Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika z funkcją góra i dół i piec około 60-70 minut.