malinka84

malinka84

Starszy Kucharz
[Przepisów: 45]

wątróbka w pomidorach

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

wykwintne danie za małe pieniądze

wątróbka w pomidorach

Składniki:

wątróbka w pomidorach

 

  • 500g wątróbki wieprzowej
  • 500g pomidorów
  • 2 cebule
  • pół kieliszka słodkiego wina
  • sok z połowy cytryny
  • sól, i pieprz

Sposób przygotowania:

wątróbka w pomidorach
wątróbkę pokroić w plastry skropić sokiem z cytryny i odstawić na 15 minut, następnie oprószyć solą i pieprzem, obtoczyć w mące i obsmażyć. cebulę pokroić w półplasterki i zrumienić. pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w kostkę. cebulę i pomidory dodać do wątróbki, podlać winem, odrobinę posolić i popieprzyć, dusić na wolnym ogniu do miękkości.