Sposób przygotowania:
Gulasz wołowy na winie z marchewką
Mięso umyć, osuszyć papierowym ręczniczkiem i usunąć białe błonki. Pokroić na małe kawałki, podobnej wielkości wielkości
Cebulę pokroić w piórka, 2 łyżki tłuszczu rozgrzać w dużym naczyniu, w którym będziemy przygotowywać gulasz, zeszklić cebulę, a następnie przełożyć do miseczki.
Do garnka dodać kolejne dwie łyżki tłuszczu, mocno rozgrzać i zrumienić mięso.
Dodać cebulę, oprószyć mięso pieprzem i solą oraz paprykami, dodać ziele angielskie i liść laurowy oraz łyżkę mąki. Wymieszać. Mięso podlać winem i szklanka wody (lub bulionu). Dusić pod przykryciem na małym ogniu przez 30 minut, mieszając od czasu do czasu.
Dodać pokrojoną w plasterki marchew i dusić kolejne 30 minut. W razie potrzeby uzupełnić wodą.
Podawać z kluskami lub ziemniakami.
Cebulę pokroić w piórka, 2 łyżki tłuszczu rozgrzać w dużym naczyniu, w którym będziemy przygotowywać gulasz, zeszklić cebulę, a następnie przełożyć do miseczki.
Do garnka dodać kolejne dwie łyżki tłuszczu, mocno rozgrzać i zrumienić mięso.
Dodać cebulę, oprószyć mięso pieprzem i solą oraz paprykami, dodać ziele angielskie i liść laurowy oraz łyżkę mąki. Wymieszać. Mięso podlać winem i szklanka wody (lub bulionu). Dusić pod przykryciem na małym ogniu przez 30 minut, mieszając od czasu do czasu.
Dodać pokrojoną w plasterki marchew i dusić kolejne 30 minut. W razie potrzeby uzupełnić wodą.
Podawać z kluskami lub ziemniakami.
ciasteczka
lukrowanepierniczki