Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Wątróbka w śmietanie wg Wafelek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

W moim domu taka wątróbka to podstawa

Wątróbka w śmietanie wg Wafelek

Składniki:

Wątróbka w śmietanie wg Wafelek

 

  • 40 dkg wątróbki wieprzowej
  • 1 szklanka śmietany
  • 1 cebula
  • 1 łyżka oliwy
  • sól
  • 1 łyżka mąki

Sposób przygotowania:

Wątróbka w śmietanie wg Wafelek
Wątróbkę umyć, osuszyć. Pokroić na mniejsze kawałki. Na patelni rozgrzać oliwę, podsmażyć wątróbkę. Cebulę obrać, umyć, pokroić w kostkę. Dodać do smażone wątróbki, podlać odrobiną wody, dusić razem pod przykryciem ok. 20 minut. Posolić. Śmietanę wymieszać z mąką, wlać do duszonej wątróbki, zagotować. Ewentualnie doprawić do smaku.