Natala1210

Natala1210

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 770]

Wątróbka w sosie musztardowym

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Coś smacznego dla amatorów wątróbki.

Wątróbka w sosie musztardowym

Składniki:

Wątróbka w sosie musztardowym

 

  • 50dag.drobiowych wątróbek,
  • 4cebule,
  • 1/2szkl.bulionu z kostki,
  • 1/3szkl.śmietany 18%,
  • 1 i 1/2łyżki musztardy,
  • 1 łyżeczka mąki,
  • 1/2 łyżeczki suszonego tymianku,
  • 1/2 łyżeczki cząbru,
  • 2 łyżki masła,
  • 2 łyżki oleju,
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Wątróbka w sosie musztardowym
Wątróbkę obsmażamy na rozgrzanym na patelni oleju, posypujemy pieprzem i przekładamy do rondla.Na patelni rozpuszczamy masło,szklimy na nim pokrojoną cebulę,następnie wsypujemy mąkę i mieszając chwilę smażymy,wlewamy bulion,zagotowujemy,dodajemy musztardę i zioła,mieszamy po czym wlewamy do rondla z wątróbką.Dusimy wątróbkę ok 15min.na małym ogniu,a pod koniec solimy do smaku i wlewamy śmietanę.