Książka Kucharska: Smaki Japonii

Wątróbka w sosie teryjaki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

przepis obalający mity o sosie teryjaki

Wątróbka w sosie teryjaki

Składniki:

Wątróbka w sosie teryjaki

 

  • sos teryjaki:
  • 3 łyżki sake
  • 3 łyżki mirin
  • 3 łyżki sosu sojowego
  • 1łyżeczka cukru

 

  • 200 g wątróbki drobiowej
  • mąka do oprószenia
  • olej do smażenia

 

Sposób przygotowania:

Wątróbka w sosie teryjaki
Sos teryjaki jest bardzo prosty.Słodki w smaku bardzo popularny w daniach dla dzieci. Można go stosować do potraw na grila i smażenia każdego rodzaju mięsa i ryb. Wystarczy wymieszać wszystkie składniki. Wątrókę podsmażyć dodać sos teryjaki i smażyć następne 5 min.